Over Viltering

Over Viltering
Ik ben Lisette Smulders-de Groote eigenaar van Viltering.

In de oprichting van Viltering heb ik mijn passies; coaching, systemisch werken en creatief werken samen kunnen brengen. Een combinatie die keer op keer tot mooie processen en resultaten leidt.


Ik heb met veel plezier en toewijding 20 jaar in de gezondheidszorg gewerkt waarvan 12 jaar als coach en teamcoach op verschillende plekken en binnen verschillende teams en organisaties. Daarnaast heb ik 10 jaar als coach/trainer binnen de kinderopvang gewerkt en daar veel ervaring opgedaan in het coachen van medewerkers in het kader van loopbaan en competentieontwikkeling. Vanaf januari 2022 werk ik deels vanuit Viltering voor coaching en training en werk ik daarnaast op een dagbestedingslocatie voor specialistische begeleiding aan ouderen met een visuele beperking omdat ik naast het coachen, werken met opstellingen en trainen van mensen het ook heerlijk vind om mensen te begeleiden bij allerlei creatieve werkvormen, waaronder wolvilten.

Het creatief werken loopt als een wollen koord door mijn leven en neem ik mee in wie ik ben en alles wat ik doe. Binnen de coach trajecten en trainingen zal ik dan ook veel werken met creatieve werkvormen en methodieken.

 

Een leven lang leren is een motto wat zeer toepasselijk is in mijn leven.In 2011 heb ik aan de academie voor coaching de opleiding gevolgd tot gecertificeerd coach.

2014 training tot aandachtsfunctionaris kindermishandeling en huisgelijk geweld kinderopvang bij het Lvak.

2016 Korte opleiding verliesbegeleiding bij het Bivt (bijscholing instituut voor therapeuten).

2019 Heb ik de basisopleiding familieopstellingen gevolgd bij het UNLP (instituut voor persoonlijke ontwikkeling en communicatie)

2021 Heb ik de verdiepingsopleiding familieopstellingen gevolgd bij de Dykstra-academy
Wat maakt de combinatie creatief werken en coaching zo bijzonder:

Woorden zeggen veel maar niet alles.

Bij een coachsessie van Viltering wordt naast verbale en non verbale communicatie ook gebruik gemaakt van de beeldentaal en intuïtie. Wat laat je zien aan jezelf in jouw creatief proces? Waarom kies je voor een bepaalde kleur, vorm of techniek? Allemaal vragen die jou in jouw coachtraject iets te vertellen hebben. Laat je verrassen en inspireren door je eigen creativiteit. Ik kijk er naar uit dat proces te mogen begeleiden.